Met uw stem maken wij kans op de Sportiviteitprijs.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Zainab Makhlouf vertelt hoe het allemaal is begonnen..... 
http://www.gezond24.nl/video/bekijk/dolle-moslima,-emanciperen-door-hardlopen.htm
 
 

Be Interactive wint Appeltje van Oranje !

 

Persbericht

Amsterdam,28 april 2010

Be Interactive wint Appeltje van Oranje !

Stichting Be Interactive is een van de drie winnaars van de Appeltjes van Oranje 2010! ,,Voor Be Interactive betekent het winnen van een Appeltje van Oranje een erkenning van het positieve maatschappelijke effect dat de kracht van sport heeft op vrouwen”, aldus Suzana van Keulen die vanaf het begin betrokken is geweest bij het hardloopproject.

Het Oranje Fonds bekroont met de Appeltjes van Oranje jaarlijks bijzondere, succesvolle sociaal maatschappelijke projecten. Het thema is dit jaar De Kracht van Sport. Op 21 mei mag Be Interactive de prijs in ontvangst nemen. Welke bestaat uit een bronzen beeldje, ontworpen en vervaardigd door Hare Majesteit de Koningin, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Be Interactive gebruikt wandel- en hardloopsport als middel om geïsoleerde vrouwen te laten meedoen met de samenleving. De deelneemsters worden getraind en zijn daarna in staat om mee te doen aan een parcours van 5 km tijdens een landelijke hardloopevenement . Voor de vrouwen betekent het halen van de finish, en het geweldige publiek dat ze vaak staat toe te juichen ,dat ze een enorme boost krijgen van zelfvertrouwen. De vrouwen worden op een bijzondere manier herinnerd aan hun eigen kracht.

De ervaren deelneemsters krijgen de mogelijkheid om opgeleid te worden tot assistent- hardlooptrainster . Na het behalen van hun certificaat kunnen de vrouwen worden ingezet bij een beginnende groep. Voor veel vrouwen betekent het dat ze voor het eerst in hun leven een ‘diploma’ ontvangen en ook voor het eerst zelf hun eigen geld verdienen.

In het straatbeeld van Amsterdam-West is, mede dankzij het hardloopproject van Be Interactive, het hardlopen en wandelen onder allochtone vrouwen als een olievlek aan het verspreiden .In totaal trainen er ruim 400 vrouwen wekelijks die zich hebben aangesloten bij een Be Interactive hardloopgroep .In totaal zijn er inmiddels 28 Be Interactive hardloopgroepen actief door heel Nederland. Van Keulen: ,,Rondom de Sloterplas bijvoorbeeld zie je niet langer alleen autochtone mannen en vrouwen die genieten van de hardloopsport. Steeds meer Marokkaanse en Turkse vrouwen, met of zonder hoofddoekjes, zie je er ook hardlopen. De vrouwen komen naar buiten en nemen deel aan de omgeving waarin ze leven.”

 

 

 


 

Meer informatie over het Oranje Fonds en de Appeltjes van Oranje vindt u op www.oranjefonds.nl/appeltjes10. U kunt ook bellen met Jonne Boesjes, hoofd Communicatie en Fondsenwerving Oranje Fonds: +31 (30) 233 93 44